Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Profiterol

Profiterol

Profiterol, hemen hemen herkesin özellikle de çocuklar ve gençlerin favori tatlısıdır. Benim için de üzerinde çikolata ve türevi olan her şey tatmaya layıktır. Oldukça şık görünen profiterol bu tarifle sadece hünerli bayanların değil mutfak acemilerinin dahi kolayca yapabileceği bir lezzettir. Bu tarifi mutlaka deneyin. Belirtilen malzeme ile büyük bir borcam dolusu çıktığından kalabalık misafirlerinizi ağırlarken bol bol ikram edebilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Profiterol yapımı için gereken malzemeler


Profiterol Hamuru için

  • 1 su bardağı su
  • 125 gr. Tereyağı
  • 1 su bardağı tepeleme miktar un
  • 3 tane yumurta
  • 1 küçük fiske tuz

İç kreması için

  • 2,5 su bardağı soğuk süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet vanilya
Çikolata sosu için
  • 1 paket herhangi bir marka çikolata sosu
  • Paketin üzerindeki miktarda soğuk süt
Profiterol Nasıl Yapılır?

İlk önce  profiterol  hamurunun yapımı ile işe başlayalım.  Derin bir tencerenin içerisinde suyu kaynatın. İçerisine bir miktar tuz ve tereyağını da ekleyerek erimesini bekleyin. Kaynayan suyun altını kapatın ve tahta kaşık ile sürekli karıştırarak unu yavaş yavaş ilave edin. (Tahta kaşık önemlidir.) Topaklarının kalmadığına emin olduğunuzda tekrar kısık ateşe alın ve yaklaşık olarak 5 dakika pişirin. Ocaktan indirerek bir kenarda soğumaya bırakın.   Soğuduğunda içerisine yumurtaları kırın ve mikser ya da eliniz ile yoğurun. Yağlı kâğıt serilmiş geniş bir fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde hazırladığınız harçtan krema torbası ile ceviz büyüklüğünde toplar dökün. (Yoksa tatlı kaşığı da olur.) Önceden ısıtılmış fırın 160 derece ısı ile profiterol bezeleri kızarana kadar pişirin. Pişirme aşamasında fırının kapağını açarsanız hamur kabarmaz.

Fırında bezeler pişerken iç kremayı hazırlayın. Bunun için soğuk sütü, şekeri ve unu mikser ile iyice çırptıktan sonra kısık ateşte sürekli karıştırarak un kokusu kalmayana kadar pişirin. Ekstra şeker ilave edebilirsiniz. Ocağın altını kapatınca üzerine 1 paket vanilyayı da boşaltın ve karıştırın. Daha sonra soğuması için bir kenara alın. En son aşamada ise çikolata sosunu hazırlayın. 1 paket çikolata sosunu, paketin üzerindeki ölçü ve tarife göre pişirin ve onu da soğumaya bırakın.

Profiterol hamuru piştiğinde fırından çıkartarak iyice soğutun. Keskin bir meyve bıçağı yardımı ile soğuyan bezelerin ortasını sandviç hazırlar gibi açın ve tamamen ayırmamaya özen gösterin.  Soğutulmuş iç kremayı krema poşeti ya da tatlı kaşığı ile bezelere bol miktarda doldurun ve borcama yan yana dizin. İşlem tamamlandığında çikolata sosunu hafif karıştırarak profiterollerin üzerini kapatacak şekilde dökün. Soğuk olarak hatta bir gün öncesinden yaparak ikram ederseniz daha lezzetli olur. Üzerine Antep fıstığı çok yakışır. Ama istediğiniz malzemeyi tercih edebilirsiniz.

Ayrıca kâsede servis yapmak isterseniz çikolata sosunu 2 ölçü, diğer malzemeleri tek ölçü hazırlayın ve her kâseye bir beze yerleştirerek üzerine bol miktarda çikolata sosu dökün. Şimdiden afiyet olsun.   
Son Güncelleme : 12.01.2024 20:29:29
Profiterol ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Profiterol Yorumları
şifre

38 Yorum Yapılmış "Profiterol"
iki kez denedim sonuç aynı hiç kabarmıyor hata nerede anlamadım
Nesrin . 27.12.2014
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
devamını yazmamış buyrun ben söyleyeyim. yapışkan bir hamur elde etikten sonra fırın kabını yaglayıp top top yapıp fırına veriyoruz fazla kızartmayın .kızardıktan sonra ortadan ikjiye kesin içine kremasını koyun kıremasının tarifi:2,5 litre süt ve blmm unuttum :D
Devamını Yazmamış Buyrun Ben Söyleyeyim . 04.05.2013
CEVAP YAZ
Tarifinizi harfi harfine uyguladım ama şu anki durumum içler acısı karşımda krep gibi incecik ve içi vıcık vıcık bi hamur var:(unu iyice karıştırdım ve soğutup yumurtaları tek tek kırdım 45 dk hiç kapağını açmadım fırının ama yanlış nerde anlamadım
Azrammm . 01.02.2014
CEVAP YAZ
krema koyu oluyor , süt oranını artırmak gerek , kötü yumurta kokusunu gidermek için çok ince limon kabuğu rendesi ayrıca bayat yumurta kokar taze olmasına özen göstermek gerek ,
Yemek Tarifi . 22.03.2013
CEVAP YAZ
ben muhallebisine yumurta eklemiyorum ve çok leziz oluyor yumurta kokusu da olmuyor muhallebiye 1 yemek kaşığı nişasta eklerseniz daha leziz oluyor ...
Meryem . 09.03.2013
CEVAP YAZ
Merhaba ben yaptım ama kabarmadi tadi da hos olmadi. Yumurta kokusu yoktu ama lezzetli olmdi. Beğenmedim doğrusu . Malzemeler bosa gidiyo ://
Meryem Aksaray . 06.06.2014
CEVAP YAZ
ici ciy kaliyor diyenler icini doldururken o pismyyemis hamur kalintilarini alin ciy ve yumurta kokusunun sebebi o icteki yumusak hamurdur ;)
Belma . 02.04.2014
CEVAP YAZ
gerçekten çok güzel oldu bayıldım içi çiğ kalıyor diyen hanım :eğer elinle yuvarlıyorsan olmaz kaşıkla alıp top haline getireceksin :D
Cemre . 29.06.2013
CEVAP YAZ
çok güzel oluyor sürekli bu tarifi yapıyorumhazır paketlerden bile çok güzel bereketli ve güzel kabarıyor tavsiye ederim
Sevilay . 17.05.2013
CEVAP YAZ
gercekten harika bir tarif 2 defe yaptim tam kivaminda oldu.yiyenler bayldi.tarif icin cok tesekkurler.
Sudelam . 13.03.2014
CEVAP YAZ
tarif eksik ilk defa yapanlar iç krema ve doldurma asamasını bilmeyebilir ama paylasım ve emek için tskler..
Pelin . 03.05.2013
CEVAP YAZ
ben de yapıyorum fakat içi çiğ kalıyor birkaç kez denedim sürekli çiğ oldu bir daha yapmamaya karar verdim
Ayşe . 11.06.2013
CEVAP YAZ
en güzeli marketlerde satılan hazır kutudan almak hiçbir problem olmuyor tadıda gayet nefis oluyor
Sude . 02.10.2014
CEVAP YAZ
güzel oluyor ama neden yumurta kokusu oluyor tarif deki gibi yaptım ama yumurta koktu
Emine . 24.02.2013 20:31:18
CEVAP YAZ
ben yaptım sizin tarifinize göre ama içi pişmemiş ve kabarmadı ve çöpe gitti
Gamze . 11.06.2013
CEVAP YAZ
harika oldu... gerçekten çok beğendm... yorucu ama sonucu da güzel
Seda . 20.03.2013
CEVAP YAZ
üç yuurtayıda katıp yapıyorum kokmuyoo asıl maharette bu sanırım:)
Usta . 25.03.2013
CEVAP YAZ
vallahi benim yaptığım pastanedekilere benzermi hic süper vallahi
Gülcan . 27.05.2013
CEVAP YAZ
yumurta kokmasın diye 1 tane kırsak olurmu bide nasıl pişircez
Hatice . 13.03.2013
CEVAP YAZ
ben yapıyorum ama ıcı cıg kalıyor pısmesı gerekmıyormu acaba
Seher . 05.06.2013
CEVAP YAZ
şimdi deneyeceğiz de yanlız içine kremşanti koysak olmamı
Ayse . 10.05.2013
CEVAP YAZ
Ben yaptım bu tarifi çok güzel oldu herkese tavsiye ederim
Büşra . 12.07.2013
CEVAP YAZ
herkes beni dinlesin... profiterol ustası benim...
Gülcan . 23.02.2014
CEVAP YAZ
güzel bir pasta ve tadıda güzel ama çok yumurta gidiyor
Çiğdem . 13.04.2013
CEVAP YAZ
süper bi tarif ustasıyım yorucu ama yemesi şahane
Süheyla Baysal . 27.04.2013
CEVAP YAZ
ben tatlıyı yaptım çok güzel oldu sizde deneyin.
Melisa . 16.03.2013
CEVAP YAZ
güzel bir tatlı inşallah benimkide güzel olur
Derya . 01.04.2013
CEVAP YAZ
biz sürekli yapıyoruz süper oluyor
Sultan . 27.06.2013
CEVAP YAZ
bunun öğrenci versiyonu yok mu?
Abdullah . 10.04.2013
CEVAP YAZ
canım çok çekti bende yapacam
Burak . 07.07.2013
CEVAP YAZ
emeğinize için teşşekürler..
Zeynep . 22.02.2014
CEVAP YAZ
yapıcam ama işallah tutar
Hatice . 30.03.2013
CEVAP YAZ
bu tatlı nasıl yapılıyor
Ymk44 . 17.07.2013
CEVAP YAZ
kaç kişilik bu tarif .?
Gizem . 21.04.2013
CEVAP YAZ
iyi çok güzel harika 3
Emire Sökmen . 04.06.2013
CEVAP YAZ
yeni yaptım güzel oldu
... . 06.07.2013
CEVAP YAZ
Hayallerimin tatlisi
Hulya . 11.07.2013
CEVAP YAZ
bu harika bisey :p
Ebru . 24.04.2013
CEVAP YAZ
Profiterol Hazırlanışı
Profiterol Hazırlanışı
Profiterol Nasıl Yapılır?Profiterol zahmeti çok olduğu için çoğu ev kadının yapmaya çekindiği ancak bir kez hazırlanmaya başlandığı anda büyük keyif veren mükemmel bir pasta türüdür. Hamurunu hazırlarken mutlaka sıkma pompasına doldurularak küçük küç...
Profiterol Hamuru
Profiterol Hamuru
Profiterol hamuru, profiterol tatlısının yapımı oldukça kolay olmasına rağmen, belli kurallara ve küçük püf noktalarına uyulmazsa, istenilen lezzette olmuyor. Tatlının öncelikle hamurunun çok dikkatli hazırlanması gerekiyor. Bu yüzden hamurunu yapark...
Yalancı Profiterol
Yalancı Profiterol
Yalancı Profiterol enfes tadıyla beş çaylarınızı doyumsuz bir şölen haline getirebilir.Yalancı Profiterol İçin Gerekli Malzemeleri1 litre süt1 paket kedidili bisküvi (15 adet olacak)2 su bardağı un1 su bardağı toz şeker1 paket vanilyaYalancı Profiter...
Kolay Profiterol
Kolay Profiterol
Profiterol, Fransız mutfağından gelen ve genellikle tatlı bir hamur olan choux (Şu) hamuru ile hazırlanan küçük toplardan oluşan bir tatlıdır.Profiterol hamuru için gerekli malzemeler350gr sut1 bardak şeker2 yemek kaşık un1 yemek kaşığı buğday nişast...
Profiterol Yapımı
Profiterol Yapımı
Profiterol yapımı, biraz meşakkatli olsa da herkesin sevebileceği bir lezzettir. Özellikle çikolata ile uyumu, damakta bıraktığı lezzeti ve top görünümünde oluşu tatlıya aranan bir özellikle katmıştır. Nereden geldiği tam olarak bilinmeyen bu tatlı h...
Profiterol Hamuru Püf Noktaları
Profiterol Hamuru Püf Noktaları
Profiterol hamuru püf noktaları: Profiterol tatlısının yapımı kolay olmasına rağmen birtakım kurallara ve püf noktalarına dikkat edilmezse istenilen lezzet oluşmayacaktır. Tatlı hamurunun çok dikkatli yapılması gerekir. Bu yüzden hamur yaparken uyman...
Profiterol Kreması
Profiterol Kreması
Profiterol kreması; çaylarınızın yanında, misafirleriniz için ya da sevdikleriniz için yapacağınız bu tarif sizin ve sevdikleriniz beğenerek yiyeceği bir tarif olacak. Yapımı biraz zor ve zahmetli olsa da yaptıktan sonra zevkle yiyeceğiniz için tüm b...
Profiterol Hamuru Nasıl Saklanır
Profiterol Hamuru Nasıl Saklanır
Profiterol hamuru nasıl saklanır, hepimizin ve özellikle çocukların bayıla bayıla yediği bir Fransız tatlısıdır profiterol. Ama her zaman en taze ve istediğimiz gibi lezzette bir profiterol bulamıyoruz maalesef. O yüzden şuradan mı alsam buradan mı a...
Etimekli Profiterol
Etimekli Profiterol
Etimekli profitorel, Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz ve orijinal profiterol tadında muhteşem bir lezzet olarak sevdikleriniz ve kendiniz için şahane bir lezzet aradığınızda başvurabileceğiniz oldukça pratik ve hafif bir profiterol çeşididir.Etim...
Kakaolu Profiterol
Kakaolu Profiterol
Kakaolu profiterol, kakaolu top şeklindeki hamurun içerisine krema ve üzerine çikolata sosu dökülen bir tatlıdır. Profiterol Fransız tatlısıdır. Hafif ve çık lezzetli bir tatlıdır. Hafif pişen, sütlü çikolatalı bir tatlıdır. Özel günlerde çok sık tük...
Profiterol Hamuru Kaç Derecede Pişer
Profiterol Hamuru Kaç Derecede Pişer
Protiferol hamuru kaç derecede pişer, çok önemli bir konudur ve profiterol hamuru doğru hazırlanır ise verilen sıcaklıkta pişen hamurlar tam da olması gerektiği gibi kızarmak ile içi boşalarak içini krema ile doldurmaya uygun hale gelecektir.Profiter...
Etimekli Yalancı Profiterol
Etimekli Yalancı Profiterol
Etimekli Yalancı Profiterol, Etimek, diğer bir ismi peksimet olan kıtır ekmek, yani Zwieback yumurta ile yapılan ve iki kez pişirilen, şekerli ekmek türüdür. Tost ekmeğine benzer yapısı sert, kırılgan dilimler şeklinde yapılır. Ekmekler birinci pişir...

 

Profiterol
Profiterol Hazırlanışı
Profiterol Hamuru
Yalancı Profiterol
Kolay Profiterol
Profiterol Yapımı
Profiterol Hamuru Püf Noktaları
Profiterol Kreması
Profiterol Hamuru Nasıl Saklanır
Etimekli Profiterol
Kakaolu Profiterol
Profiterol Hamuru Kaç Derecede Pişer
Etimekli Yalancı Profiterol
Kedi Dili Profiterol
Oktay Usta Profiterol Tarifi
Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır
Hazır Profiterol Tarifi
Elmalı Profiterol
Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi
Profiterol Kaç Kalori?
Hazır Profiterol Topları
Kedi Dilli Yalancı Profiterol
Gerçek Profiterol Tarifi
Glutensiz Profiterol Tarifi
Evde Profiterol Yapımı
Kupta Yalancı Profiterol
Profiterol Hamuru Nasıl Pişirilir
Pasta Profiterol Tarifi
Tereyağlı Profiterol Tarifi
Yalancı Profiterol Etimekli
Popüler İçerik
Kedi Dili Profiterol
Kedi Dili Profiterol
Kedi dili profiterol, Lezzeti ile bilinen bir pasta çeşididir. Özellikle misafir alımlarında servis tabaklarında aranan lezzetler arasında yer almakta...
Oktay Usta Profiterol Tarifi
Oktay Usta Profiterol Tarifi
Oktay usta profiterol tarifi: Oktay usta tarifi ile profiterol tarifi eşsiz bir lezzet ve tam kıvama sahiptir. Misafirlere sunumu yapılacak en ideal l...
Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır
Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır
Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır, profiterol her yaştan herkesin severek tükettiği bir tatlı çeşididir. Profiterol hamurunun içerisinde krema bulunur. ...
Hazır Profiterol Tarifi
Hazır Profiterol Tarifi
Hazır Profiterol Tarifi, Hazırlaması çok kolay ve basit olan bu tatlıyı diğer profiterol pastalardan ayırt edemeyecek ve sürekli hazırlamayı bir alışk...
Elmalı Profiterol
Elmalı Profiterol
Elmalı profiterol, elmayı meyve olarak yemeyi sevmeyenlere bile sevdirebilecek bir tatlı çeşididir. Profiterolün lezzeti ve sempatisinden bahsedilme...
Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi
Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi
Bisküvili Yalancı Profiterol Tarifi, bu tarif profiterol lezzetinde ama yapılış olarak profiterol kadar zor değildir. Çalışan ev hanımlarını kurtarıcı...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Profiterol
Profiterol Hazırlanışı
Profiterol Hamuru
Yalancı Profiterol
Kolay Profiterol
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024