Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır



Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır, profiterol her yaştan herkesin severek tükettiği bir tatlı çeşididir. Profiterol hamurunun içerisinde krema bulunur. Üzerine bolca çikolata sos dökülerek servis yapılır. Misafirler için beş çayına ve kabul günlerinde rahatlıkla sunulabilir. Ayrıca misafire gerek olmadan aile bireyleri için de yemekten sonra servis edilebilir. Pastane, cafe ve çeşitli restaurantlardan temin edilebileceği gibi çeşitli marketlerden hazır olarak satılan profiterol hamuru satın alınarak da yapılabilir. Ayrıca tüm malzemeler evde de rahatlıkla hazırlanabilir. Profiterol hazırlamak ilk etapta biraz zahmetli gibi gözükse de el alışkanlığı kazanıldıktan sonra çok kolay hazırlanabilecektir. Profiterol hazırlarken hanımların en zorlandığı nokta hamurunu hazırlamaktır. Hazırlanan hamur istenilen kıvamda ve kabarık olmazsa istenilen lezzet yakalanamayabilir. Profiterol hamuru hazırlarken belirli püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Bu sayede hem hamuru hem kreması hem de çikolata sosu oldukça lezzetli olacaktır. 

Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır, Püf Noktaları Nelerdir?

Profiterol hamuru yumurta, toz şeker, tuz, tereyağı, un ve su gibi malzemelerden oluşur. Profiterol hamuru hazırlığına başlarken kullanılacak tereyağı ve yumurtanın oda sıcaklığında olması gerekir. Özellik yumurtaların 1-2 saat öncesinden buzdolabından çıkarılması yeterli bir süredir. Hamuru hazırlarken geniş bir karıştırma kabına önce yağ, un ve su ilave edilmelidir. Kullanılan un mutlaka elek yardımıyla elenmelidir. bu püf noktası hamurun kabarması için önemli bir püf noktasıdır.

Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır

. Tüm malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra yumurta ilave edilmelidir. Kullanılacak yumurtalar karışıma tek tek ilave edilmeli ve karışım mikser yardımıyla sürekli karıştırılmalıdır. Yumurtaların hepsi ilave edildikten sonra karışım buzdolabında 1-2 saat dinlendirilmelidir. Hazırlanan hamurun kıvamı kek hamurundan daha cıvık bir formda olmalıdır. Yani hamur yoğrulurken ele yapışacak ama tepsiye koyarken kaşıktan sıyrılacak kıvamda olmalıdır. Bu kıvamı yakalamaya yardımcı olacak malzeme yumurtadır. Fırın tepsisinin tabanına yağlı kağıt serilir. Hazırlanacak profiterol hamurunun düzgün şekilli olması için sıkma pompası kullanılması tavsiye edilir. Sıkma pompasının ucu iyi ayarlanmalıdır. Küçük toplar halinde sıkılarak tepsiye dizilirken aralarda boşluk bırakılmalıdır. Karışımdan ne kadar küçük parçalar sıkılırsa hamur o kadar şişip kabarır ve içi boş olur. Hamurun içerisine rahatlıkla krema doldurulabilmesi için pişince içinin boş olması gerekir. Aksi takdirde kalın ve büyük toplar hazırlanırsa hamur şişmez ve içi hamur kalır. Fırın mutlaka önceden 200 derecede ısıtılmış olmalıdır. Hamurların üzeri hafif pembeleşince fırın ısısı 150 dereceye düşürülür. fırın ısısı düşürüldükten sonra yaklaşık 5-10 dakika pişmesi yeterlidir. Fırına ikinci bir tepsi konulacaksa fırın ısısı yeniden  200 dereceye çıkarılmalıdır. Hamurlar fırından çıkarıldıktan sonra sönmemesi için oda sıcaklığında bir müddet bekletilmelidir. Daha sonra profiterol için diğer işlemler uygulanarak profiterol hazırlığı tamamlanmış olur.

Yayınlanma Tarihi : 23.11.2016 18:24:48





Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Profiterol Hamuru Nasıl Kabarır"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Elmalı Muzlu Profiterol

Elmalı muzlu profiterol; hem çok pratik hem de çok lezzetli bir tatlıdır. Profiterol özellikle çocuklar ve gençler tarafından son yılların en favori tatlarından biridir. Oldukça fazla profiterol tarifi bulunmaktadır. Fakat hafif v...

Elmalı Yalancı Profiterol

Elmalı Yalancı Profiterol, genellikle herkes tarafından sevilerek tüketilen nefis bir tatlı türüdür. Bazı kişiler tarafından hazırlanışı bir hayli zahmetli sanılmasından dolayı pastahanelerden hazır olarak alınarak tüketilen profi...

Elmalı Kolay Profiterol

Elmalı Kolay Profiterol, profiterol özellikle her kişi tarafından en çok tercih edilen tatlı çeşididir. Çoğunlukla profiterol yemek isteyen kişiler dışarıdan hazır olarak alırlar. Hanımlara göre profiterol hazırlamak zor bir iş gi...

Meyveli Profiterol

Meyveli profiterol, yapımı biraz zahmetli olsa da, verilen emeğe değecek güzellikte bir tatlıdır. Çikolata, krema ve meyvenin enfes bir buluşması olan bu tatlı hem mideye, hem de göze hitap edecek bir lezzettir.Meyveli profiterol...

Sahte Profiterol

Sahte Profiterol, yapımı oldukça kolay, lezzetli ve pratik bir tatlı çeşididir. En kısa zamanda bu tatlıyı denemelisiniz. Hem çok kolay hem de gerçek profiterolü aratmamaktadır. Çok hafif olduğu için rahatlıkla yiyebilirsiniz bu l...

Glutensiz Profiterol Tarifi

Glutensiz Profiterol Tarifi, Fazla kilolardan korkulduğu için yapımından ve yemesinden çekinen bayanlara yönelik hazırlayacağımız glutensiz profiterol artık vazgeçilmeziniz olacaktır. Kilo almaktan korkmadan tatlı krizlerinde seve...

Ev Yapımı Profiterol

Ev yapımı profiterol, profiterol genelde enfes bir pastane tatlısı olarak bilinir. Ama evde yapılması o kadar kolaydır ki bunca zaman neden ben bunu evde yapmamışım diye sorarsınız kendinize. Hem de evde kendi yaptığınız profitero...

Pratik Profiterol

Pratik profiterol, tarifi herkes tarafından tercih edilen bir pasta tarifidir. Profiterol tarifini mutlaka herkes çok sever ama uzun ve meşakkatli bir tarifi olduğu için çok yapmak istemez herkes. Ama bu pratik profiterol tarifi i...

Çikolatalı Profiterol

Çikolatalı Profiterol, son zamanların en gözde tatlıları arasında yer alarak adından sıkça bahsettiren çikolatalı profiterol çikolata severlerin bir tutkusu haline gelmiştir. Oldukça şahane bir lezzete sahip olması nedeni ile hem...

Kupta Yalancı Profiterol

Kupta yalancı profiterol yapımı kolay, tadı bir o kadar güzel lezzetlerden birisidir. Misafiriniz mi gelecek? Tatlı kriziniz mi tuttu? Kupta yalancı profiterol kurtarıcınız olabilir. Görünümü ve servisi ile gaze hitap eden ve gerç...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Profiterol, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Ekim - 2017