Profiterol Hamuru



Profiterol hamuru, profiterol tatlısının yapımı oldukça kolay olmasına rağmen, belli kurallara ve küçük püf noktalarına uyulmazsa, istenilen lezzette olmuyor. Tatlının öncelikle hamurunun çok dikkatli hazırlanması gerekiyor. Bu yüzden hamurunu yaparken uymanız gereken kuralları birlikte inceleyelim ve tatlımızı bundan sonra yapmaya başlayalım.

Profiterol hamuru hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler nedir?

  • Tatlının hamurunu hazırlarken, yağ, un ve suyla yaptığınız karışım ılımadan yumurtaları eklememeniz gerekir. Karışım ılındığında yumurtaları teker teker ilave edin. Yumurtaların hepsini koyduktan sonra, karışımı buzdolabında soğutmanız gerekir.
  • Hazırlayacağınız hamurun kıvamı kek hamurundan daha koyu, kurabiye yaptığınız hamurdan daha cıvık yapıda olmalıdır. Yani hamuru yoğurduğunuzda elinize yapışacak ama tepsiye kaşıkla koyarken başka bir kaşıkla ittirecek kadar koyu kıvamda olmalıdır. Bu kıvamı yakalamak için, yumurtalarınıza dikkat edin. İri boy yumurta kullanıyorsanız, kıvamı yakaladığınızda yumurta ilave etmeyin. Bu yüzden yumurtaları teker teker ilave ediyoruz. Yumurta sayısı 6 tane bile olsa, kıvam 4 yumurtada yakalandıysa, hamura başka yumurta ilave etmeyin.
  • Hamurlarınız hazırlandığında, mutlaka 200 derecede ısıtılmış olan fırına atın. Üzerleri hafif pembeleştikten sonra, fırın ısısını 150 dereceye düşürün. Fırının ısısını kapattıktan sonra, en az 5-10 dakika kapağını açmayın. Fırına ikinci bir tepsi koyacaksınız, mutlaka ısıyı yeniden 200 dereceye çıkarın.
  • Yaptığınız hamurları hemen kullanmayacaksanız, üzerlerini streç film ile kaplayın ve buzdolabına koyun. Gece hamurlarınızı pişirebilir, ertesi gün kremalarını içine koyabilirsiniz.
  • Kremanızı da  akşamdan pişirerek,  ertesi gün katılaştığında hamurlarınızı keserek, çay kaşığı ile doldurabilirsiniz.
    Profiterol Hamuru

    Hamur ve krema soğuk olduğunda, hamurlarınız yumuşamaz.
  • Konuklarınıza servis etmeden bir saat önce çikolata sosunu pişirerek, hamurlara ılık olarak dökün. Çikolata sosunu koyduktan sonra bekletmeden servis etmelisiniz.

Profiterol hamuru nasıl yapılır?

Profiterol hamuru malzemeleri

  • 100 gram yemeklik tereyağı
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 5 adet orta boy yumurta
  • 1/2 çay kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Profiterol hamurunun yapımı

Bir tencerenin içinde suyu kaynatın. Suyun kaynamasından sonra, tereyağını içine atarak erimesini bekleyin. Ardından toz şekeri, tuzu ve unu ilave ederek, karıştırmaya devam edin. Karışım sulu hamur kıvamında olup, göz göz kaynadıktan sonra, ocağın altını kapatabilirsiniz. Biraz ılınması için 5-10 dakika bekleyin. Karışım ılındıktan sonra, içine yumurtaları teker teker ilave edin. Yumurtaları koydukça el blenderi ile karıştırmaya devam edin. Karışıma yumurtaları iyice yedirmeniz gerekiyor. Bu işlemin ardından, karışımı bir saat kadar buzdolabına koyun. Fırın tepsisini yağlayın. Hazırlamış olduğunuz karışımdan bir çay kaşığı alıp, bunu başka bir kaşıkla iterek tepsiye 2 cm aralıklarla dizmeye başlayın. Daha önceden 200 derecede ısıtmış olduğunuz fırına tepsiyi koyarak pişirmeye başlayın. 20 dakika kadar bu şekilde pişirin. Sonra ısıyı 150 dereceye düşürün ve 25 dakika daha pişirmeye devam edin. Fırını kapattıktan sonra, dediğimiz gibi kapağını en az 5-10 dakika açmayın. Artık tatlınızın hamurları pişti. Kremanızı hazırlayarak, soğuduktan sonra içine koyabilir, üzerine de çikolata sosunu dökerek, konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 17.02.2014 10:50:43





Profiterol Hamuru Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Profiterol Hamuru"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Elmalı Yalancı Profiterol

Elmalı Yalancı Profiterol, genellikle herkes tarafından sevilerek tüketilen nefis bir tatlı türüdür. Bazı kişiler tarafından hazırlanışı bir hayli zahmetli sanılmasından dolayı pastahanelerden hazır olarak alınarak tüketilen profi...

Elmalı Muzlu Profiterol

Elmalı muzlu profiterol; hem çok pratik hem de çok lezzetli bir tatlıdır. Profiterol özellikle çocuklar ve gençler tarafından son yılların en favori tatlarından biridir. Oldukça fazla profiterol tarifi bulunmaktadır. Fakat hafif v...

Elmalı Kolay Profiterol

Elmalı Kolay Profiterol, profiterol özellikle her kişi tarafından en çok tercih edilen tatlı çeşididir. Çoğunlukla profiterol yemek isteyen kişiler dışarıdan hazır olarak alırlar. Hanımlara göre profiterol hazırlamak zor bir iş gi...

Meyveli Profiterol

Meyveli profiterol, yapımı biraz zahmetli olsa da, verilen emeğe değecek güzellikte bir tatlıdır. Çikolata, krema ve meyvenin enfes bir buluşması olan bu tatlı hem mideye, hem de göze hitap edecek bir lezzettir.Meyveli profiterol...

Ev Yapımı Profiterol

Ev yapımı profiterol, profiterol genelde enfes bir pastane tatlısı olarak bilinir. Ama evde yapılması o kadar kolaydır ki bunca zaman neden ben bunu evde yapmamışım diye sorarsınız kendinize. Hem de evde kendi yaptığınız profitero...

Sahte Profiterol

Sahte Profiterol, yapımı oldukça kolay, lezzetli ve pratik bir tatlı çeşididir. En kısa zamanda bu tatlıyı denemelisiniz. Hem çok kolay hem de gerçek profiterolü aratmamaktadır. Çok hafif olduğu için rahatlıkla yiyebilirsiniz bu l...

Glutensiz Profiterol Tarifi

Glutensiz Profiterol Tarifi, Fazla kilolardan korkulduğu için yapımından ve yemesinden çekinen bayanlara yönelik hazırlayacağımız glutensiz profiterol artık vazgeçilmeziniz olacaktır. Kilo almaktan korkmadan tatlı krizlerinde seve...

Pratik Profiterol

Pratik profiterol, tarifi herkes tarafından tercih edilen bir pasta tarifidir. Profiterol tarifini mutlaka herkes çok sever ama uzun ve meşakkatli bir tarifi olduğu için çok yapmak istemez herkes. Ama bu pratik profiterol tarifi i...

Çikolatalı Profiterol

Çikolatalı Profiterol, son zamanların en gözde tatlıları arasında yer alarak adından sıkça bahsettiren çikolatalı profiterol çikolata severlerin bir tutkusu haline gelmiştir. Oldukça şahane bir lezzete sahip olması nedeni ile hem...

Tahinli Profiterol Tarifi

Tahinli Profiterol, Profiterol tatlısı herkesin bayıldığı bir çikolatalı tatlı tarifidir. İçindeki kreması ve üstündeki bol çikolata sosu ile yiyen kişiyi kendine aşık eden harika bir tatlı tarifidir. Dışarıda satılan profiterol y...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Profiterol, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017