Profiterol Hazırlanışı



Profiterol Hazırlanışı, Profiterol zahmeti çok olduğu için çoğu ev kadının yapmaya çekindiği ancak bir kez hazırlanmaya başlandığı anda büyük keyif veren mükemmel bir pasta türüdür. Hamurunu hazırlarken mutlaka sıkma pompasına doldurularak küçük küçük toplar hazırlanmalıdır. Unutulmamalıdır ki profiterol hamurunu ne kadar küçük ve uzunlamasına sıkarsanız o kadar şişip kabarır ve içi boş olur. Ancak kalın ve büyük toplar hazırlarsanız şişmez ve içi hamur kalır. Profiterol hamurunun içi kadar kreması ve üzerindeki çikolata sosuna da önem vermeniz gerekir. Çikolata sosunun ister paket çikolatalar ile sütte eriterek benmari usulü hazırlaya bilirsiniz. İsterseniz de paket hazır çikolata soslarını kullanabilirsiniz. Her ikisinde de çikolata sosu pasta üzerinde donduğu için çok olumlu sonuçlar alırsınız. Sevginizi kattığınız her pastadan büyük keyif alacaksınız. Şimdi Profiterol hamurunun ve kreması ile sosunun aşama aşama yapılışına geçelim.

Profiterol Hazırlanışı Malzemeler 

Hamuru İçin 
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı ucu kadar tuz
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
Kreması İçin 
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım litre süt
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket krem şanti
  • Krem şanti için bir çay bardağı soğuk süt
Çikolatalı Sosu İçin 
  • 1.5 çay bardağı süt
  • 100 gram bitter çikolata
  • 100 gram sütlü çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı 
Profiterol Hazırlanışı 

Öncelikle profiterol pastanın hamurunu yapmaya başlayın.
Profiterol Hazırlanışı

Geniş bir tencerenin içine yağı, tuzu ve unu dökerek karıştırın. Hamur biraz kıvama gelecektir. Daha sonra suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Hamuru açılacaktır. Daha sonra ocağın altını kapatın ve teker teker yumurtayı kırarak mikserde çırpın. Daha sonra sıkma pompasına dökerek küçük küçük ceviz büyüklüğünde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Daha sonra hamurlar kabarıp çok hafif pembeleşinceye kadar önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin. Pişen hamurları soğuması için tezgaha alın. fırından erken çıkarmayın yoksa kabarması söner ve istenmeyen bir görüntü oluşur. 

Kreması için, yarım litre sütü bir tencereye alarak içine toz şekeri koyup iyice çırpın. Daha sonra ocağın üzerine koyarak içine unu vanilyayı koyup iyice kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın ve ayrı bir kapta sütü ve krem şantiyi koyarak mikserde çırpın. Kıvama geldikten sonra krem şantiyi kremanın içine dökerek mikserde iyice çırpın. Daha sonra kremayı sıkma pompasına doldurarak profiterol hamurlarının içine bir delik açarak sıkın ve geniş bir tepsiye dizin. Daha sonra çikolatalı sosunu hazırlamak için, çikolataları bir kabın içine boşaltarak kabı sıcak bir suyun içine koyun ve yavaş yavaş sütünü ekleyerek çikolatalar çözülene kadar karıştırın. Son olarak tereyağını da koyarak iyice çırpın ve çikolatalar donmadan hazırlamış olduğunuz profiterol hamurunun üzerine sürün. Çikolataların hemen donduğunu fark edeceksiniz. Daha sonra dilerseniz üzerini fıstık kırığı yada Hindistan cevizi ile de süsleyerek şık servis tabaklarına alarak servis edebilirsiniz.




Yayınlanma Tarihi : 29.10.2016 13:08:50





Profiterol Hazırlanışı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

7 Yorum Yapılmış "Profiterol Hazırlanışı"

Güneş

Cevap Sayısı: 0
benim kremam sizin gösterdiğiniz gibi katı olmadı hatta sıvı bie diyebilirim bu normal mi? yanii donar mı sonradan

2013-07-21 / Kullanıcı oyu: 4,5

SONEFKAR

Cevap Sayısı: 0
YAPTIM ÇOK GÜZEL OLDU

2013-04-30 / Kullanıcı oyu: 4,5

seval

Cevap Sayısı: 0
yaptım güzel oldu ama hamurun altı fazla kızardığı için biraz acayip bir tat verdi.

2013-04-25 / Kullanıcı oyu: 4,5

Şeyda

Cevap Sayısı: 0
Önerdiğiniz bu profiterol tarifi kaç kişilik acaba?

Editör Mesajı :
3 veya 4

2013-04-25 / Kullanıcı oyu: 4,5

isim vermiyen

Cevap Sayısı: 0
keşke videolu olsaydı

2013-04-23 / Kullanıcı oyu: 4,5

Arzu

Cevap Sayısı: 0
1 Yumurta koysak olur mu?

2013-03-29 / Kullanıcı oyu: 4,5

Admin

Cevap Sayısı: 0
Profiterol Hazırlanışı hakkında siz ne düşünüyorsunuz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle ve diğer kullanıcılar ile paylaşın, Profiterol Hazırlanışı konusunu geliştirmemize ve en doğru bilgileri sunmamıza yardımcı olun.

2013-01-28 / Kullanıcı oyu: 4,5













#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Profiterol, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017