Beyaz profiterol nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Lezzetli bir beyaz profiterol hazırlamak için ihtiyaç duyacağınız tüm malzemeler ve adım adım yapılış detayları bu tarifte bir araya getirildi. Kremasının hafif dokusu ve beyaz çikolata sosunun zengin aromasıyla klasik profiterol tarifine zarif bir yorum getiriyor.

19 Kasım 2025

Beyaz Profiterol Tarifi


Profiterol Hamuru İçin Malzemeler:

  • 125 ml su
  • 125 ml süt
  • 100 gr tereyağı
  • 1 çimdik tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 150 gr un
  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)

Beyaz Kreması İçin Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 200 ml sıvı krema

Beyaz Çikolata Sosu İçin Malzemeler:


  • 200 gr beyaz çikolata
  • 200 ml sıvı krema

Yapılışı:

Profiterol Hamurunun Hazırlanışı:

  • Orta boy bir tencereye su, süt, tereyağı, tuz ve şekeri alarak kaynatın
  • Kaynayan karışımdan ateşi alın ve elenmiş unu bir kerede ekleyerek tahta kaşıkla iyice karıştırın
  • Tencereyi tekrar ocağa alarak orta ateşte 2-3 dakika sürekli karıştırarak pişirin
  • Hamuru soğumaya bırakın, ılıkken yumurtaları teker teker ekleyerek mikserle çırpın
  • Hamur parmağınızı batırdığınızda düşmeyecek kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin
  • Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine pişirme kaşığıyla ceviz büyüklüğünde top top yaparak dizin
  • Önceden ısıtılmış 200°C fırında 25-30 dakika pişirin (fırını kapatmadan önce 5 dakika kapağını hafif aralayın)

Beyaz Kremanın Hazırlanışı:

  • Sütün yarısını tencereye alın, kalan sütle un, nişasta, şeker ve yumurta sarısını çırparak pürüzsüz hale getirin
  • Karışımı kaynamakta olan süte yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın
  • Kıvam alana kadar pişirin, ocaktan alıp vanilin ve vanilya şekerini ekleyin
  • Üzerine streç film kaplayarak soğumaya bırakın
  • Ayrı bir kapta kremayı katılaşana kadar çırpın ve soğuyan muhallebiye yavaşça karıştırın

Beyaz Çikolata Sosunun Hazırlanışı:

  • Kremayı küçük bir tencerede kaynatın
  • İçine küçük parçalara ayırdığınız beyaz çikolatayı ekleyerek eriyene kadar karıştırın

Servis:

  • Soğuyan profiterolleri alt kısımlarından keserek içlerini beyaz kremayla doldurun
  • Servis tabağına dizin ve üzerine ılık beyaz çikolata sosunu gezdirin
  • İsteğe bağlı olarak file antep fıstığı veya hindistan cevizi serpebilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Hamur sıcakken yumurta eklemeyin, yumurtalar pişebilir
  • Profiterolleri fırından erken çıkarmayın, içleri ıslak kalabilir
  • Kremayı tamamen soğuduktan sonra profiterollere doldurun

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;