Oktay usta'nın enfes profiterol tarifi nedir?

Oktay Usta'nın nefis profiterol tarifi, mükemmel kabaran hamuru, kreması ve çikolata sosuyla adım adım sunuluyor. Püf noktalarıyla birlikte bu tarif, her seferinde tutarlı sonuçlar almanızı sağlayacak.

19 Kasım 2025

Oktay Usta'nın Profiterol Tarifi


Profiterol Hamuru İçin Malzemeler:

  • 125 ml su
  • 125 ml süt
  • 100 gr tereyağı
  • 1 çimdik tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 150 gr un
  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)

Kreması İçin Malzemeler:


  • 500 ml süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Çikolata Sosu İçin Malzemeler:


  • 200 gr bitter çikolata
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Profiterol Hamurunun Hazırlanışı:

  • Su, süt, tereyağı, tuz ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın
  • Kaynayan karışımdan ateşi alıp unu hepsini birden ekleyerek iyice karıştırın
  • Tencereyi tekrar ocağa alıp 2-3 dakika sürekli karıştırarak pişirin
  • Hamuru soğumaya bırakın
  • Hamur ılıdıktan sonra yumurtaları teker teker ekleyerek mikserle çırpın
  • Hamuru pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine kek kaşığıyla parçalar halinde paylaştırın
  • 180°C önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin

Kremanın Hazırlanışı:

  • Sütün yarısını tencereye alın
  • Diğer malzemeleri ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın
  • Kalan sütü ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin
  • Ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ekleyin
  • Üzerini streç filmle kapatıp soğumaya bırakın

Çikolata Sosunun Hazırlanışı:

  • Tüm malzemeleri benmari usulü eritin
  • Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın

Servis:

  • Soğuyan profiterolleri ortadan kesin
  • İçlerini soğuyan kremayla doldurun
  • Servis tabağına dizin
  • Üzerine ılık çikolata sosunu gezdirin
  • Dilerseniz üzerine file fıstık serperek servis yapın

Oktay Usta'nın Püf Noktaları:

  • Hamur pişerken fırının kapağını kesinlikle açmayın
  • Krema tamamen soğumadan profiterolleri doldurmayın
  • Çikolata sosunu profiterollerin üzerine servisten hemen önce dökün

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;