Oktay Usta'nın Profiterol Tarifi
Profiterol Hamuru İçin Malzemeler:
- 125 ml su
- 125 ml süt
- 100 gr tereyağı
- 1 çimdik tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 150 gr un
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
Kreması İçin Malzemeler:
- 500 ml süt
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Çikolata Sosu İçin Malzemeler:
- 200 gr bitter çikolata
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Profiterol Hamurunun Hazırlanışı:
- Su, süt, tereyağı, tuz ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın
- Kaynayan karışımdan ateşi alıp unu hepsini birden ekleyerek iyice karıştırın
- Tencereyi tekrar ocağa alıp 2-3 dakika sürekli karıştırarak pişirin
- Hamuru soğumaya bırakın
- Hamur ılıdıktan sonra yumurtaları teker teker ekleyerek mikserle çırpın
- Hamuru pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine kek kaşığıyla parçalar halinde paylaştırın
- 180°C önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin
Kremanın Hazırlanışı:
- Sütün yarısını tencereye alın
- Diğer malzemeleri ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın
- Kalan sütü ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin
- Ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ekleyin
- Üzerini streç filmle kapatıp soğumaya bırakın
Çikolata Sosunun Hazırlanışı:
- Tüm malzemeleri benmari usulü eritin
- Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın
Servis:
- Soğuyan profiterolleri ortadan kesin
- İçlerini soğuyan kremayla doldurun
- Servis tabağına dizin
- Üzerine ılık çikolata sosunu gezdirin
- Dilerseniz üzerine file fıstık serperek servis yapın
Oktay Usta'nın Püf Noktaları:
- Hamur pişerken fırının kapağını kesinlikle açmayın
- Krema tamamen soğumadan profiterolleri doldurmayın
- Çikolata sosunu profiterollerin üzerine servisten hemen önce dökün
|