Profiterolün içindeki kremanın tarifi nedir?

Profiterol dolgusu için iki farklı krem tarifi sunuluyor: pastacı kreması ve krem şantili hafif versiyon. Her iki yöntemin malzeme listeleri, hazırlanış aşamaları ve lezzet farklılıkları detaylı şekilde anlatılıyor.

19 Kasım 2025

Profiterol Kreması Tarifi


Profiterolün içini doldurmak için genellikle hafif, vanilyalı bir krem şanti veya pastacı kreması kullanılır. İşte her iki tarifin de detaylı anlatımı:

1. Pastacı Kreması (Pastane Usulü)

  • 500 ml süt
  • 100 gr toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 40 gr un
  • 20 gr mısır nişastası
  • 1 paket vanilin veya 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:


  • Sütün yarısını bir tencereye alıp ısıtmaya başlayın
  • Diğer bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Un ve mısır nişastasını ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın
  • Ilımış sütü azar azar karışıma ekleyin
  • Tüm karışımı tencereye aktarıp kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin
  • Koyulaşıp kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha pişirin
  • Altını kapatıp vanilin ve tereyağını ekleyin
  • Üzerini streç filmle kapatıp soğumaya bırakın

2. Krem Şanti ile Hafif Krema

  • 200 ml soğuk sıvı krema
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü

Yapılışı:


  • Krem şantiyi soğuk süt veya kremayla çırparak hazırlayın
  • Toz şeker ve vanilyayı ekleyip katı kıvam alana kadar çırpın
  • Buzdolabında 30 dakika dinlendirin

Püf Noktaları:

  • Pastacı kremasını soğuduktan sonra buzdolabında 2-3 saat bekletin
  • Kremayı profiterollere doldurmak için sıkma torbası kullanın
  • İsteğe bağlı olarak kremaya çikolata, kahve veya limon aroması ekleyebilirsiniz

Not: Pastacı kreması daha yoğun ve klasik bir tat verirken, krem şanti ile hazırlanan krema daha hafif ve kabarık olur.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;