Sönmüş profiterol tarifini okurken aklıma geldi; acaba bu tatlının pişirme aşamasında en sık yapılan hatalar neler? Hamurun kabarmaması gerçekten can sıkıcı bir durum ama sanırım bazı püf noktaları ile bu sorun aşılabilir. Mesela, hamurun hazırlanmasında kullanılan unun kalitesi ya da yumurtaların oda sıcaklığında olması gibi detaylar gerçekten fark yaratıyor mu? Ayrıca, pişirme süresi ve sıcaklığının doğru ayarlanması konusunda ne kadar hassas olmak gerekiyor? Fırın kapağını açmamak gerektiğini biliyorum ama bazen sabırsızlanıp açmak zorunda kalıyorum. Bu noktaları dikkate alarak sönmüş profiterol yapma şansım artar mı?
Sönmüş profiterol tarifini okurken aklıma geldi; acaba bu tatlının pişirme aşamasında en sık yapılan hatalar neler? Hamurun kabarmaması gerçekten can sıkıcı bir durum ama sanırım bazı püf noktaları ile bu sorun aşılabilir. Mesela, hamurun hazırlanmasında kullanılan unun kalitesi ya da yumurtaların oda sıcaklığında olması gibi detaylar gerçekten fark yaratıyor mu? Ayrıca, pişirme süresi ve sıcaklığının doğru ayarlanması konusunda ne kadar hassas olmak gerekiyor? Fırın kapağını açmamak gerektiğini biliyorum ama bazen sabırsızlanıp açmak zorunda kalıyorum. Bu noktaları dikkate alarak sönmüş profiterol yapma şansım artar mı?
Cevap yaz